MICROSOFT OFFİCE VS GOOGLE DRIVE(İKİSİNİDE DENE TARAFINI SEN SEÇ)

MICROSOFT OFFİCE VS GOOGLE DRIVE?






Merhaba arkadaşlar bugun malum başlıktan okuduğunuz gibi bir karşılaştırma yazısı olacak.Daha şimdi okuldan geldim,durup dururken şunları bi kapıştırayım dedim.Hadi hayırlısı...

Öncelikle her iki program temel amaç olarak aynı fakat tasarım,görünüm ve bir kaç özelliği ile farklılık göstermektedir.Temel mantık her ikisinde aynı.





Şimdi isterseniz gelin ikisinde de ortak olarak aynı işlevsellik gösteren parçaları inceleyelim. 

MİCROSOFT OFFİCE WORD



Resimde görüldüğü gibi klasik eski word lerden bildiğimiz arayüzü,kullanışlı üst kategorileri,şablon,özellikleri üst menüde kolayca bulacağımız şekilde yerleştirilmiştir.



Belge oluşturduktan sonra depolama ve dosya görüntüleme kısmı oldukça basit kullanışlı ve göz yormayan detaylardan oluşmaktadır.Tabi bendeki lisansız ürün olduğu için bazı yerler kullanıma kapalıdır.Buradan rahatça dosya açıp,düzenleyebilir ve kaydedebilirsiniz.

GOOGLE DRİVE DÖKÜMAN



Biliyorsunuz bir bulut sisteminde çalışan bir yazılım kaynağıdır.Baştada dediğimiz gibi temel  mantık olarak aynı.

Eğer ben uğraşmak istiyorum belgem ile en ince ayrıntısına kadar diyorsanız bence bu size göre değil.

Hızlı word belgesi gibi düşünün her şey hemen olsunda bitsin kıvamında.

Microsoft word de olduğu gibi açılış için sayfa düzeni tercih edilmiş. Google dokümanda da yazı tipi , yazı boyutu , yazı rengi , sayfa düzeni vs ayarlar gayet rahat şekilde ayarlanıyor. 

Eklenti , tablo , resim yüklemekte microsoft word de olduğu gibi ara menülerle oldukça kolay.
*Ayrıca en hoşuma giden ve en benzersiz özelliği takım halinde online olarak tek belge üzerinde birkaç kişi toplanıp aynı veya farklı konular üzerinde toplu belge hazırlayabilirsiniz.*
Mesela 5 konuluk araştırma ödeviniz var yapacağınız tek şey dökümanda istediğiniz kişilerin gmail yoluya eklemek olucak ve konu paylaşımı yaparak tek belgede ödevinizi toplayaabilirsiniz

MİCROSOFT EXEL


Örnekte görüldüğü gibi, yine bizleri gayet net anlaşılır görsel bir sayfa karşılıyor.Sayfanın üst kısmında görmüş olduğunuz bir çok eklenti kısmı ve yardımcı öge kısmı bulunmaktadır.Tabi bendeki lisansız ürün olduğu için o alanlar kullanıma kapalıdır.

Formül kısmı çok detaylı ve yardımcı formüller bulunmaktadır.Çeşitli bir kategorisi bulunmaktadır.

GOOGLE DRİVE E-TABLO


Sanki dondurma alırken -abi sade olsun- der gibi bir site görünümü karşılıyor Grafik bakımından gayet sakin bir görüntüsü var ve formül kısmı exel deki gibi ayrıntılı ve yardımcı olacak şekilde dizayn edilmemiş.

Basit bir sunum istiyorsanız e-tablo sayesinde hızlıca yapabilirsiniz exel e göre hızlıca sunum hazırlama ve çok fazla ayrıntı istemezseniz tam siz göre.

Google dökümanda olduğu gibi takım çalışması e-tablo dada bulunmaktadır.

MİCROSOFT OFFİCE POWER-POINT



Genellikle okullarda,şirketlerde vs. gibi yerlerde sıkça kullanılan sunum için gayet ideal bir microsoft aracıdır.Hepimiz kurcalamışızdır.2016 versiyonuna göre daha modern bir tasarım karşılamaktadır.

Animasyon seçenekleri her geçen yıl artıyor. Bu da yapmış olduğunuz sunumlara farklı özgünlük katıyor. Seçmiş olduğunuz tasarımı da sonradan renkleri veya tamamen şablon olmak üzere değiştirebiliyorsunuz.


GOOGLE DRİVE SLAYTLAR


Yani görünüş olarak zaten bir kere oradan 1-0 önde başladı.Renk uyumu ve site tasarımı gayet düzgün olarak tasarlanmış.

Ama yardımcı menü kısmına gelirsek yine acele davranılmış bazı şeyler eksik bırakılmış gibi.Bu alandan yetersiz kaldığı için exel adam gibi adamdır...

Google slayt ile aradığınız özgünlüğü yakalama şansınız biraz düşük. Slayt yapmak için ikisi bana sunulsa kesinlikle tercihimi Microsoft powerpoint den kullanırdım.
Diğer google parçalarında olduğu gibi burada da ortak çalışma şansımız var. Ama diğerleri kadar tercih edilir mi bilemedim. 



KAYNAK:

GOOGLE 

GOOGLE GÖRSELLER

VİKİPEDİ

CHİP