Endüstri 4.0 | Amacı,sebepleri ve etkileri nelerdir?


Yakın tarihte bu terimi daha sık duyacağımız günler bizi bekliyor fakat bu konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgileri Uludağ Üniversitesi'nde düzenlenicek AR-GE etkinliğine katılıp,seminerlere sizleride bekleriz.Tıklayınız



ENDÜSTRİ 4.0

Endüstri 4.0, Alman Hükümetinin imalat gibi geleneksel sanayiyi bilgisayarlaşma yönünde teşvik etme ve yüksek teknolojiyle donatması projesidir. Bu yeni endüstrideki amaç; uyum, kaynak verimliliği ve ergonominin hem müşteriler hem de iş-değer sürecinde iş ortaklarının entegrasyonunu karakterize etmektir. 


GELECEĞE UZANAN YOLCULUK

Teknolojik temeller siber-fiziksel sistemler ve internet ağını barındırmaktadır. Uzmanlara göre Endüstri 4.0 yani diğer adıyla dördüncü sanayi devrimi, 10 ile 20 yıl içinde entegrasyonunu tamamlayayarak firmalar tarafından uygulanabilir hale gelecek. 


YARARLARI NEDİR?

Endüstri 4.0 vizyonunu şimdiden benimseyen firmalar arasında bulunan Siemens Endüstri Sektörü tüm değer zincirini değerlendiriyor ve tüm yönetim süreçleri için otomasyon teknolojileri, iletişim ve kablosuz bilgi entegrasyonuyla bütünleştirilmiş bir süreç sunma çalışmalarını yürütüyor.



Endüstri 4.0'ın Etkileri Neler Olacak?
► İşçi gücünden teknoloji kontrolüne geçen sistemler ile makine kontrolü artacak.
► Otomatik sistemler dolayısıyla ihtiyaç olan iş gücü azalacak.
► Sosyo-Ekonomik çalışma hayatına olan etkisi hissedilecek.
► Sanayi farklı bir değer kazanarak pazarda bu entegrasyonu sağlayan büyük paya ulaşacak.






KAYNAK:

Wikipedia

chip

elektrikport

Yorumlar

Yorum Gönder