Online Elektronik Devre Tasarımı | PartSim | Op-Amp Devresi



Elektronik devre oluşturacağımız zaman eğer isis,eagle,kicad vs. gibi programlara ihtiyaç duymadan tarayıcı üzerinden hiçbir şey indirmeye gerek kalmadan kolayca online elektronik devre çizebilir ve analiz edebilirsiniz.


PARTSİM



PartSim, hem genel hem de üreticiye özel cihaz modellerini destekleyen tam bir SPICE simülasyon motoruna sahiptir. Simülasyon türleri arasında DC, AC ve geçici tepki analizi bulunur. Uygulama, entegre bir dalga görüntüleyici ve kullanıcıların simülasyon modellerine Digi-Key parça numaralarını atamalarını sağlayan bir malzeme fatura yöneticisi içermektedir. 


Site de kayıt olarak,projelerinizi kayıt edebilir,paylaşabilir,depolayabilir veya görsel olarak .png - .pdf gibi formatlar da indirebilirsiniz.

Örneklere bakabilir,blog da sorularınız sorabilirsiniz.

Try it now kısmından proje ekranına kayıt olmadan geçebilirsiniz.




Kurmak istediğiniz devredeki malzemeleri Components(Elemanlar)kısmından,uygun kategorinden seçip proje ekranına sürükleyerek konumlandırabilirsiniz.



Elemanlar arası bağlantıyı,elemanın ucuna tıklayarak diğer elemanın istenilen ucu ile birleştirilmesi ile yapılır.Devre bittiğinde okla gösterilen RUN kısmından devre simüle edilir.


LMX321 OP-AMP DEVRESİ 




Kurduğumuz devrede RUN deyip simülasyonumuza özellik ekranına geçiyoruz.


Run Simülasyon kısımında bu tabloda,devremize ait AC ve DC analizi yapmak için devreye ait başlama ve durma frekans-voltaj değerlerini giriyoruz.


Görmüş olduğumuz gibi AC sinyal analizinde başlama ve durma voltaj-frekans bilgilerini adım adım izleyebiliyoruz.





DC sinyal analizinde görüldüğü üzere başlatılan ve sonlandırılan voltajı,renkler ise devredeki farklı yollardan geçen voltaj değerlerini göstermektedir.

Devredeki R7 değerini 1K yapıp,



Tekrar RUN kısımına basarak AC ve DC analiz kısmından voltaj-frekans bilgilerini değiştirerek devrenin nasıl bir sinyal işleyeceğini görelim.


AC analizinde görüldüğü üzere başlama ve durma frekans-voltaj değişen değerleri ve sinyalini görüyoruz.

DC analizindeki başlama-durma voltaj bilgilerine göre devreden farklı yollardan geçen voltajın tepkisini sinyal olarak görebiliyoruz.


Uygulamaya gitmek için ;

PartSim







KAYNAK:

EEWeb

MekatronikMühendisliği

Yorumlar